AKTUALITY

Vloženo: 2. listopadu 2023
Veletrh práce a vzdělávání Zlín 1. 11. 2023

Další úspěšný ročník Veletrhu práce a vzdělávání Zlín je za námi.
Ve středu 1. listopadu 2023 se v Kongresovém centru ve Zlíně uskutečnil další ročník Veletrhu práce a vzdělávání. Tato významná událost, kterou připravila Krajská hospodářská komora Zlínského kraje, představila bohatou nabídku bezmála padesátky středních škol našeho regionu. Možnosti následné profesní orientace na veletrhu prezentovali zástupci 23 zaměstnavatelů a dalších institucí.

Den zahájil hejtman Zlínského kraje, pan Radim Holiš, spolu s radní pro oblast kultury a školství, paní Zuzanou Fišerovou. Za organizátory vystoupil předseda představenstva Krajské hospodářské komory Zlínského kraje, pan Robert Zatloukal.

Představitelé Zlínského kraje předali ocenění v rámci soutěže pořádané Klubem zaměstnavatelů: „Nejžádanějším zaměstnavatelem mezi studenty“ se pro letošní rok stala firma Continental Barum s.r.o. a „Školou doporučenou zaměstnavateli“ je Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín.

Veletrh byl určen žákům a žákyním základních škol a jejich rodičům, kteří zde měli jedinečnou příležitost získat informace důležité pro výběr střední školy i pro budoucí profesní dráhu. Mohli se tak na jednom místě zorientovat v pestré nabídce maturitních i učebních oborů. Hlavní výhodou pro návštěvníky akce je možnost poradit se přímo s učiteli jednotlivých škol. Návštěvníkům byli k dispozici také zástupci poradenského pracoviště Úřadu práce ČR nebo Centra kariérového poradenství Zlínského kraje. 

O zpestření programu se postarali studentky a studenti středních škol, kteří vystoupili na pódiu v rámci doprovodného programu. Svými profi výkony dokázali, co vše je možné se naučit v průběhu 3-4 let na střední škole. Návštěvníci tak mohli vidět barmanskou show, přehlídku historických zdravotnických uniforem, ukázku první pomoci i cukrářského umění, nápaditou módní přehlídku, ukázky sebeobrany nebo sborky a rozborky zbraní. 

Akce se i letos těšila velkému zájmu. Během dopoledne se zde vystřídalo 683 žáků a žákyň 8. a 9. tříd ze 17 základních škol ze Zlína i okolí. Odpolední příliv individuálních návštěvníků – žáků s rodiči, přáteli a sourozenci nepolevil až do večerních hodin. Dle odhadů organizátorů akci celkově navštívilo na 2,5 tisíce lidí.

Akce se uskutečnila v rámci projektu spolufinancovaného z OP VVV 2014-2020 „Implementace Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje II“, registrační číslo: CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/0018903.






< ZPĚT




Copyright © 2017 | INSTITUTKHKZK | Design: barbaradesign.cz | Code: horak.cx