AKTUALITY

Vloženo: 30. června 2022
Talenty pro firmy T-PROFI - 6. NÁRODNÍ FINÁLE - 28. 6.2022

28. června 2022 se v areálu hotelu AquaPalace Prague uskutečnilo 6. národní finále soutěže žáků a studentů Talenty pro firmy T-PROFI organizované Hospodářskou komorou a Středním podnikatelským stavem.

V soutěži se utkalo 11 týmů z ČR a 1 tým z Polska. Soutěžící měli za úkol sestavit funkční model jaderného reaktoru a jeho chladicí soustavy. Pomocí elektronického ovládání pak regulovat výkon a v závislosti na aktuálním výkonu jeho chladicí soustavu.
K mechanické montáži používali soutěžící primárně součástkovou základnu technické stavebnice Merkur. Vodní prvky a elektronické ovládání s využitím mikropočítačů Arduino, připravil na míru T-PROFI pan Boris Šraut, odborný garant a předseda poroty. Na dodržování pravidel dohlíželo celkem 10 porotců, kteří hodnotili technickou kvalitu montáže a funkčnost, stanovenou soutěžní dokumentací.

Ještě 30 minut před koncem se zdálo, že zadání je opravdu velkým oříškem. Nakonec stálo na soutěžních stanovištích po vypršení 3 hodinového časového limitu 6 hotových modelů a v rámci 20 minutového prodloužení bylo dokončeno dalších 6.

Čas na čekání výsledků si soutěžní týmy zpestřily simulací regulace energetické přenosové soustavy od společnosti ČEPS, výukovými moduly virtuální reality, kterými provázel pan Svatoslav Ježek, NEKR VR.

Zlínský kraj reprezentoval tým - Česká Zbrojovka a. s., SŠ COPT Uherský Brod, ZŠ Pod Vinohrady v čele s kapitánem, panem Lubomírem Hulínem. 

A jak to dopadlo?
Po sečtení výsledků poroty bylo jasno o umístění na 1. - 4. místě. Díky remíze na 5. – 6., stejně jako 7. - 8. místě, přišly ke slovu i znalostní testy. 

Pořadí 6. národního finále T-PROFI:
1. Středočeský kraj - Foxconn Česká republika, VOŠ, SPŠ a JŠ Kutná Hora, ZŠ Zbraslavice, Komenského
2. Liberecký kraj - ZF Automotive Czech s.r.o., SPŠT Jablonec nad Nisou, SVČ Mozaika Železný Brod
3. Zlínský kraj - Česká zbrojovka a. s., SŠ COPT Uherský Brod, ZŠ Pod Vinohrady, Uherský Brod

Tiskovou zprávu naleznete zde.




< ZPĚT




Copyright © 2017 | INSTITUTKHKZK | Design: barbaradesign.cz | Code: horak.cx