AKTUALITY

Vloženo: 24. února 2020
Inspirace středoškolákům

Poslední, v pořadí již čtvrtou exkurzí, které proběhly v průběhu února 2020, byla završena letošní setkání studentů 2.-3. ročníků gymnázií se zástupci významných regionálních výrobních společností. Studentům byla formou prezentace představena činnost navštívené firmy a ve výrobních prostorách se mohli seznámit s konkrétní činností. 

Poslední exkurze se konala ve firmě Zlín Robotics, kterou navštívila skupina studentů ze vsetínského gymnázia. Studenti měli možnost vidět vznik robotického pracoviště od počátečních náčrtků až po finální robotickou linku a seznámit se s cestou komplexního řešení finálního produktu dle zadání zákazníka, od návrhu po realizaci s důrazem na efektivitu výrobního procesu.

Letošní Inspirace středoškolákům byla druhým ročníkem exkurzí, které pro studenty pořádala Krajská hospodářská komora Zlínského kraje v rámci projektu IKAP. Celkem se akce v obou letech účastnilo šest významných firem zlínského regionu (Aircraft Industries, a.s., Chropyňská strojírna a.s., Mesit holding, a.s., Trelleborg Wheel Systems Czech Republic a.s., WOCO STV, s.r.o., Zlín Robotics s.r.o.,) které přivítaly téměř 400 studentů s z osmi gymnázií. 

Krajská hospodářská komora Zlínského kraje děkuje všem účastníkům z řad zaměstnavatelů i středních škol za spolupráci při pořádání této akce, která pomohla studentům získat informace o atraktivních technických profesích, a také o potřebných znalostech a dovednostech k výkonu těchto profesí. 




 






< ZPĚT




Copyright © 2017 | INSTITUTKHKZK | Design: barbaradesign.cz | Code: horak.cx