AKTUALITY

Vloženo: 10. června 2019
V prvním červnovém týdnu pořádala KHK ZK Dny řemesel 2019

Jednou z akcí, které v minulých dnech pořádala Krajská hospodářská komora Zlínského kraje, byly v prvním červnovém týdnu i Dny řemesel. Třídenní akce, které se účastnilo přes tři sta lidí, byla určena pro kariérové a výchovné poradce, pedagogické pracovníky, žáky základních i středních škol, ale také pro širokou veřejnost.

První den proběhla konference kariérových a výchovných poradců. Základním tématem setkání bylo hledání odpovědí na otázku, zda odbourání genderových předsudků nemůže být jedním z řešení při hledání dalších zdrojů pracovní síly. KHK ZK zde představila výsledky své práce na projektech souvisejících se zaměstnaností ve Zlínském kraji (Datová platforma Zlínského kraje, Zvýšení uplatnitelnosti mladých na trhu práce ve Zlínském kraji II, Kompetence 4.0).

Akce pokračovala dnem otevřených dveří a třetí den proběhly exkurze určeném žákům základních škol. Návštěvníci měli možnost navštívit vyspělé technické prostory firem Geniczech-M, spol. s r.o., Flow Tech, s.r.o., Kovárna VIVA, a.s., Konfrom Plastic, s.r.o., ZPS – Frézovací nástroje, a.s.

Akce byla financována z ProjektuImplementace Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje“ a pro všechny návštěvníky byla zdarma.






< ZPĚT




Copyright © 2017 | INSTITUTKHKZK | Design: barbaradesign.cz | Code: horak.cx