AKTUALITY

Vloženo: 15. října 2018
Veletrh práce a vzdělávání



Krajská hospodářská komora Zlínského kraje připravila pro žáky 8. a 9. tříd základních škol interaktivní přehlídku středních škol a významných zaměstnavatelů Zlínského kraje.

Veletrh práce a vzdělávání se uskutečnil 4. a 5. října 2018 v Kongresovém centru ve Zlíně. Přehlídky se kromě žáků účastnili i kariéroví a výchovní poradci, personalisté, a především široká veřejnost.

Návštěvníci mohli získat informace důležité pro rozhodování o budoucím zaměstnání nebo o výběru střední školy, měli možnost komunikovat s významnými zaměstnavateli Zlínského kraje, seznámili se s přehledem aktuální situace na pracovním trhu, a
také se dozvěděli detaily o aktuálních požadavcích na studium vystavujících středních škol.  

Jako vystavovatelé se veletrhu zúčastnilo celkem 36 zástupců středních škol Zlínského kraje, Univerzita Tomáše Bati, 24 zástupci významných zaměstnavatelů regionu a další partnerské organizace, mezi nimi Úřad práce ČR, Centrum kariérového
poradentství a zástupci MMR – Eurocentrum Zlín, Odbor komunikace o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR.

Hlavní program dvoudenního Veletrhu práce a vzdělávání byl slavnostně zahájen pozdravy radního Zlínského kraje, Mgr. Petra Gazdíka, zástupce MŠMT pana Ing. Bc et Bc. Petra Bannerta, Ph.D., ředitelkou krajské pobočky Úřadu práce České republiky ve Zlíně Mgr. Miriam Majdyšovou Veletrh pro veřejnost otevřela ředitelka Krajské hospodářské komory Zlínského kraje, Bc. Iveta Táborská.

Součástí hlavního program ve Velkém sále Kongresového centra byl i malý doprovodný program. Skvělou módní přehlídku připravila Střední škola oděvní a služeb Vizovice. Prvky sebeobrany a zadržení předvedli žáci se Střední odborné školy ochrany osob a majetku ve Zlíně. Žáci ze Střední průmyslové školy Otrokovice dokázali, že chemie je zábavná věda a Střední odborné učiliště Uherský Brod prezentovalo výcvik agility. Vzácní hosté ze Střední vinařské školy Valtice v krátké scénce představili, co všechno je třeba udělat pro to, abychom si mohli vychutnat skleničku dobrého vína.   Návštěvníci měli také možnost vyhrát jednu ze zajímavých cen, které poskytli BD Senzors, CK Valaška, Geniczech-M, Konform Plastic, Moravia Cans, SKD Bojkovice, město Zlín, Zlínský kraj a CKP Zlín, SŠOaS Vizovice, SVŠ Valtice, SUPŠ Uherské Hradiště, VOŠP a SPŠM Kroměříž, Nestlé Holešovice, závod Sfinx, kterým za poskytnuté ceny děkujeme.  

Ve čtvrtek 4. 10. 2018 byl Veletrh otevřen od 10 do 18 hodin, v pátek od 8 do 16 hodin. Vstup byl pro návštěvníky zdarma díky finančnímu zabezpečení akce z OP VVV 2014-2020, projektu č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008497.






< ZPĚT




Copyright © 2017 | INSTITUTKHKZK | Design: barbaradesign.cz | Code: horak.cx