AKTUALITY

Vloženo: 6. září 2019
Technické jarmarky 2019

V rámci projektu IKAP uspořádá během měsíce října a listopadu Krajská hospodářská komora Zlínského kraje sérii Technických jarmarků 2019. Akce proběhne v pěti městech Zlínského kraje – Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Meziříčí, Vsetín, Uherské Hradiště a Uherský Brod.

Technické jarmarky jsou koncipovány jako exkurze ve významných regionálních firmách. Cílovou skupinou jsou žáci základních škol, převážně 8. – 9. tříd, které navštíví v jednom dni vždy dvě firmy, ve kterých získají informace nejen o navštívené společnosti a jejich výrobních programech, ale také i o důležitých dovednostech a znalostech, které jsou směrodatné pro budoucí zaměstnanecký poměr, aktuálně požadovaných pracovních pozicích, a dalších zaměstnaneckých benefitech. Součástí exkurze v každé firmě je i prezentace spolupracující střední školy, která žáky na pracovní pozice připraví.

V Rožnově pod Radhoštěm se do akce (2.10.2019) zapojí sedm firem (BROSE CZ, spol. s r.o., ON Semiconductor Czech Republic, s.r.o., ZPV Rožnov, s.r.o., STROZA s.r.o., NXP Semiconductors Czech Republic s.r.o., Retigo s.r.o., Inovative sensor technology s.r.o.) a žáci s osmi základních škol. Ve Valašském Meziříčí se do akce (9.10.2019) zapojí 8 firem (Deza a.s., PWO Czech Republic a.s., CBG AUTOMATION s.r.o., ROBE lightin s.r.o., Nábytek Jelínek-výroba nábytku s.r.o., Block a.s., MP Krásno, Pronast spol. s.r.o.) a devět základních škol, ve Vsetíně (16.10.2019) se do akce zapojí deset firem (H&B delta, s.r.o., Galvamet spol. s r.o., M&V, spol. s r.o.  Divize STIMZET, KOVAR a.s., HIRSCHMANN CZECH s.r.o., Woco STV, s.r.o., IRISA v.d., TES VSETÍN s.r.o., ZV – Nástroje s.r.o., TRIMILL, a.s.) a 15 základní škol. V Uherském Hradišti se do akce (7.11.2019) zapojí čtyři významné firmy (Aircraft Industries, a.s., Mesit holding, a.s., Třinecké železárny a.s. – provoz Tažírna oceli Staré Město, Thermacut, k.s.) a deset základních škol, v Uherském Brodě (14.11.2019) se již tradičně zapojí dvě nejvýznamnější regionální společnosti (Česká zbrojovka a.s. Uherský Brod, Aircraft Industries a.s) spolu se čtyřmi základními školami.

Každoročně má více než 1 500 žáků 8. – 9. tříd základních škol možnost získat aktuální informace, které mu pomohou při rozhodovávání o budoucím povolání a o výběru střední školy, která jej na vybranou pracovní pozici připraví. Do akce se zapojí 36 významných regionálních zaměstnavatelů a 25 středních škol.






< ZPĚT




Copyright © 2017 | INSTITUTKHKZK | Design: barbaradesign.cz | Code: horak.cx