AKTUALITY

Vloženo: 13. října 2017
Technický jarmark ve Valašském Meziříčí

Valašskomeziříčské firmy působící v oblasti strojírenství, chemie, světelné techniky a zpracování masa se otevřely žákům 8. + 9.třídzákladních škol. Exkurze proběhly v pátek 13. října v rámci 3. ročníku Technického jarmarku. Součástí této akce bylo také představení odborných středních škol. V letošním ročníku představily moderní výrobní procesy a pracovní prostředí firmy BLOCK, CBG Impex, DEZA, MP Krásno, PWO a ROBE. Ze škol pak své technické a řemeslné obory představila Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy, Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí, Střední průmyslová škola strojnická Vsetín, Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín a Střední škola informatiky, elektrotechniky a řemesel z Rožnova.

Cílem exkurzí pro žáky je podpora technického vzdělávání. Způsob prezentace, kdy firmy otevírají své dveře a formou komentovaných prohlídek umožní nahlédnout do jednotlivých provozů, je pro děti nejlepší a nejnázornější. Své aktivity a učební obory zároveň na jednom místě představí i střední školy, které s firmami úzce spolupracují a nabízení vzdělání v představených oborech.

Studium technických a řemeslných oborů je náročné a vyžaduje mnoho úsilí. Odměnou za tuto námahu je však v dnešní době jistota
zaměstnání a tomu odpovídající finanční ohodnocení.

Letošní ročník Technického jarmarku podpořil Zlínský kraj. Záštitu poskytla místostarostka Valašského Meziříčí Yvona Wojaczkova.





< ZPĚT




Copyright © 2017 | INSTITUTKHKZK | Design: barbaradesign.cz | Code: horak.cx